We kunnen er niet meer omheen. De herfst is volop in het land en de winter loert om de hoek. De dagen zijn korter dan ooit, het zonlicht schaars en het weer wispelturig.

Tijd om extra goed voor jezelf te zorgen! Geef je lichaam en je immuniteit een boost met onze 7 tips en ga energiek en sterk de winter door! En natuurlijk staan we bij Stylies voor jou klaar met advies helemaal op jouw maat! Samen gaan we voor een fantastische winter! 

Gezonde voeding

Het ligt misschien ontzettend voor de hand maar door jouw lichaam te voeden met zo onbewerkt mogelijke voeding, geef je jezelf al dat stapje voor. Als je je motor voedt met gezonde voeding vol met mineralen, vitamines en vezels, zal je sterker dan ooit staan deze winter.

Kies bovendien zoveel mogelijk voor seizoensgroenten. Dat is niet enkel beter voor het milieu en jouw portefeuille, het geeft jouw lichaam ook net datgene wat het nu nodig heeft. Bovendien bevatten de kraakverse seizoensgroenten meer vitaminen en mineralen die anders deels verloren gaan tijden het importeren.

Weet je niet meteen wat te maken met de groenten van het herfst- en winterseizoen?

Wat dacht je van een heerlijke verwarmende soep van knolselder of butternut pompoen? Pastinaak en wortel doen het wonderwel samen geroosterd in de oven. Trakteer jezelf op een stuk witte vis met een zalfje van aardpeer en je bent klaar om de natuur in te trekken!

Voedingssupplementen voor een extra duwtje in de rug

Met gezonde voeding kom je al een heel eind. Maar soms is het moeilijk om alles wat ons lichaam nodig heeft, volledig uit onze voeding te halen. Vitamine D is daar een ontzettend goed voorbeeld van. Ons lichaam heeft zonlicht nodig om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Maar daar knelt het schoentje vaak in de herfst en winter, toch?

Geef je lichaam een welverdiend duwtje in de rug met de juiste orthomoleculaire voedingssupplementen.

Deze toppers zijn echte immuniteitsboosters:

Delightful Daylight D-fence: de zon in een capsule! Een krachtpatser vol vitamine D3 en K2 van plantaardige oorsprong. Vitamine D is een echte weerstandsversterker.

Super C Boost: Jouw dagelijkse dosis power! Vitamine C draagt bij tot de optimale werking van je immuunsysteem en is onmisbaar om gezond en wel van de winter te kunnen genieten.

Daily Boost en Mighty Nine: deze twee publieksfavorieten geven jouw lichaam elke dag exact wat het nodig heeft. Dit zijn 2 heel complete supplementen die jou van binnen uit versterken.

Wil jij een aanpak volledig op jouw maat? Dan kan je natuurlijk steeds bij Stylies terecht! We kijken naar wat jouw lichaam exact nodig heeft en geven jou advies over die supplementen die jij nodig heeft om vol energie te stralen!

Voldoende beweging

Ook al heb je geen zin om naar buiten te trekken in de gure wind, toch heeft jouw lichaam voldoende beweging en frisse lucht nodig om optimaal gezond te zijn en sterk te staan.

Kleine bewegingsmomentjes inlassen in je dagelijkse routine, kunnen al een groot verschil maken. Parkeer je wagen bewust verder weg zodat je een klein ommetje kan maken. Neem wat vaker de trap of neem je collega’s mee op wandelmeeting. 

Je hoeft niet elke week alles te geven in het fitnesscentrum als dat jouw ding niet is, met dagelijkse beweging kom je ook al een heel eind. Bewegen maakt je hoofd leeg, heeft een gunstig effect op je lichaam, zorgt dat je je meer ontspannen voelt en beter kan slapen, heeft een positieve invloed op de preventie van allerlei chronische aandoeningen, kan een boost aan je sociale leven geven, … En tijdens een heerlijk verkwikkende herfstwandeling kan je bovendien nog wat daglicht tanken!

Need we say more? Haal die stapschoenen maar boven, pomp de banden van je stalen ros op of haal je tennisracket vanonder het stof. Bewegen maar en vooral genieten!

Ontspanning

Stress heeft een negatieve invloed op ons lichaam, het put ons uit en neemt onze reserves weg. Door onder constante stress te staan, krijgt ook je immuniteit het lastig. Ontspannen is dus de boodschap!

Gun jezelf regelmatig een momentje van ontspanning. Vind je het moeilijk om even op de pauze-knop te drukken? Begin met kleine stapjes. Elke dag een klein geluksmomentje zet jou op weg naar regelmatige ontspanning die ervoor zal zorgen dat je stresslevel naar beneden gaat en je ook beter zal kunnen slapen.

Lees een hoofdstuk in je favoriete boek of speel je favoriete gezelschapsspel. Neem een uitgebreid warm bad met een ontspannende geur zoals lavendel en geef je over aan de rust en het warme water. Dans in je ondergoed op je favoriete nummer en brul schaamteloos mee met de radio!

Wat jou voor jou ook werkt, maak er een dagelijkse gewoonte van om kort te ontspannen. Want een ontspannen lichaam (en geest) is een sterker lichaam. Gun jezelf die broodnodige ontspanning, dat verdien je!

Een dampend kopje thee voor extra warmte

Wat is er heerlijker dan een heerlijke warme kop thee na een deugddoende herfstwandeling? Je favoriete boek met een bakje gezonde kruidentroost erbij.

Kruidenthee is niet alleen lekker, het is ook nog eens goed voor je! Je kon eerder al lezen welke gezondheidsvoordelen kruidenthees kunnen bieden. Gun jezelf dus een heerlijke kruidenthee van Les2Marmottes en geef je lichaam een lekker extraatje.

Aromatherapie voor verlichting

Lavendel kan ontspannend werken, maar er zijn ook een aantal geuren die jouw symptomen kunnen verlichten als je toch ingehaald werd door een verkoudheidsmonster!

Deze 3 geuren kunnen jou helpen om vlotter van een verkoudheid af te raken en helpen jou om vrij te ademen!

– Eucalyptus

Eucalyptus is zowat de bekendste geur als verzachtend middel bij verkoudheden! Eucalyptus kan verlichting geven bij een verstopte neus en een storende verkoudheid. Deze olie helpt je terug vlotter ademhalen en laat jou ook figuurlijk herademen omdat eucalyptus je hoofd helder kan maken en je emoties kan kalmeren. 

– Tijm

Tijm maakt jouw luchtwegen weer vrij, verlicht hoofdpijn en pakt oververmoeidheid aan. Tijm is dus dé essentiële olie bij uitstek om je luchtwegen een steuntje in de rug te geven en jou opnieuw de nodige energie te geven om er vol voor te gaan.

– Salie

Ook salie kan helpen bij hoofdpijn, last aan de luchtwegen en keelpijn. Bovendien kan salie helpen om tot rust te komen en neerslachtige gevoelens te verminderen.

Geef deze drie toppers zeker een plekje in je badkamer en slaapkamer en adem vrij en blij.

A shake a day keeps the doctor away

Een gezonde, darmvriendelijke RainPharma eiwitshake past niet enkel in een afslankingstraject. Een shake per dag biedt jou een gezond en lekker tussendoortje en helpt jou om aan een voldoende eiwitinname te komen per dag. Maar onze shakes helpen jou ook om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen.

En jouw lichaam heeft aminozuren nodig om goed te functioneren en vooral om zichzelf goed te kunnen herstellen. Zo kan jij sterk staan!

Ga aan de slag met onze 7 tips en wapen jezelf om vlot, energiek en blij van de winter te kunnen genieten.

Wil jij graag advies op maat over voedingssupplementen, gezonde voeding, kruidenthee, aromatherapie, gezonde verzorgingsproducten? Bel me gewoon op 0477 628 598! Ik kan niet wachten om samen met jou op gezond avontuur te vertrekken!

Herfstige groetjes

Lies