Niets zo heerlijk als een warm, dampend kopje kruidenthee om je dag rustig af te sluiten of om je dag zacht te laten beginnen. Wist je trouwens dat kruidenthee tal van gezondheidsvoordelen heeft, afhankelijk van welke kruiden je kiest?  Zo brengt jouw momentje van rust je veel meer dan je had verwacht!

Daarom hebben we bij Stylies gekozen voor de kruidenthees van Les 2 Marmottes, ze geven jou een lekkere kop vol gezondheidsvoordelen en zijn bovendien 100% natuurlijk!

We zetten graag een paar kruiden en wat zij voor je geest en lichaam kunnen doen, voor je op een rijtje. Zo kan jij zonder keuzestress in onze webshop kiezen voor die kruidenthee die jij op dat moment het meeste nodig hebt.

 

Groene thee

Deze zeer bekende groene superheld hoeft weinig voorstelling. Groene thee staat alom bekend voor z’n effect op onze stofwisseling en helpt jou dus bij het afvallen. We weten allemaal dat groene thee bomvol anti-oxidanten zit en dus ons lichaam zuivert van vrije radicalen, waardoor deze groene topper een anti-aging effect heeft.

Maar groene thee doet nog meer voor je! Groene thee kan bijvoorbeeld helpen tegen misselijkheid. Ook kan groene thee ondersteunen bij pijn en stress en geeft het je immuniteit een duwtje in de rug.

 

Munt

Er is een reden waarom ze in Marokko zo graag muntthee maken! Het is niet alleen heerlijk en verfrissend na de maaltijd, munt brengt je ook tal van gezondheidsvoordelen:

  • Munt bevordert de spijsvertering en helpt bij maag- en darmkrampen, misselijkheid of brandend maagzuur
  • Munt heeft een antibacterieel en ontstekingsremmend effect (daarom vind je munt ook zo vaak terug in tandpasta! )
  • Munt heeft een rustgevend effect op je zenuwstelsel en kan dus die broodnodige rust brengen bij teveel stress, slapeloosheid en vermoeidheid
  • Munt kan ook soelaas bieden bij hoofdpijn en verkoudheid

En geef toe, munt ruikt ook nog eens heerlijk, daar kan je niet anders dan blij en ontspannen van worden.

 

Linde

De kans is groot dat je van je (groot)moeder al hoorde dat je een linde-thee moest drinken als je niet goed kon slapen. Linde-thee werkt namelijk ontzettend kalmerend, zowel voor je geest als voor je spijsvertering, waardoor jij makkelijker in slaap kan vallen. Een kruidenthee van linde heeft een zeer zachte smaak en geeft jou dat welverdiende momentje van rust en ontspanning na een drukke dag.

 

Ijzerkruid 

Wat ijzerkruid voor jou kan doen, is niet min! Ijzerkruid staat namelijk bekend om z’n ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen. Ijzerkruid versterkt je zenuwstelsel, geeft je een boost wanneer nodig en kan je ook kalmeren. Bovendien kan ijzerkruid helpen bij angsten en geeft het het parasympatisch zenuwstelsel (dat deel van ons zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat onze organen tot rust en ontspanning kunnen komen) een duwtje in de rug.

 

Venkel

Venkelthee met z’n heerlijk zoete, anijsachtige smaak, bezorgt jou een welverdiend momentje voor jezelf. Venkel staat trouwens bekend om z’n ontspannende effect: je geest komt tot rust en je spijsvertering kalmeert. Er is een reden waarom vrouwen die borstvoeding geven, vaak wordt aangeraden om venkelthee te drinken om de krampjes van hun baby te helpen verminderen!

Bovendien kan venkel helpen om je trek in zoet wat te helpen onderdrukken, altijd mooi meegenomen, toch?!

 

Kamille

Nog zo’n kalmerende superheld! Als je last hebt van teveel stress en je moeilijkheden ondervindt om vlot in slaap te kunnen vallen, kan kamillethee jouw redder in nood zijn. Een kopje kamillethee voor het slapengaan, kan je die ontspanning bezorgen die je nodig hebt en jou een deugddoende nachtrust bezorgen.

Kamille heeft ook een kalmerend effect op je spijsvertering en kan je helpen met brandend maagzuur en darmen die overstuur zijn.

Dankzij z’n anti-bacteriële krachten kan kamille ook helpen bij bijvoorbeeld keelpijn.

 

Kurkuma 

Kurkuma, of geelwortel, is een ware superheld met sterke ontstekingsremmende krachten. Dit kruid wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke pijnstiller en ook hier wordt kurkuma vaak ingezet bij pijn door reuma en/of artrose. Je kan kurkuma terugvinden in onze Detox thee.

Wat doet kurkuma nog?

  • Bezorgt je een natuurlijke ontgifting en beschermt je lever
  • Bevordert de spijsvertering
  • Heeft een sterk anti-aging effect
  • Kan helpen om depressieve gevoelens te verminderen

En van dat prachtige gele kleurtje, kan een mens alleen maar blij worden!

 

Rozemarijn

Heb je veel informatie te verwerken en moet je je goed kunnen concentreren? Gun jezelf dan een kopje kruidenthee met rozemarijn in, zoals onze Detox thee en dat concentreren gaat vast van een leien dakje. Rozemarijn kan ook helpen bij hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Daarom kan rozemarijn in je kruidenthee zeker een steuntje in de rug zijn in een stressvolle, drukke periode.

 

Kaneel

Ook kaneel kan je terugvinden in het dreamteam van de Detox thee van Les 2 Marmottes. Waarom kaneel niet mocht ontbreken in deze kruidenthee?

Kaneel werkt namelijk ontstekingsremmend, is goed voor je hart- en bloedvaten, helpt je spijsvertering en stabiliseert je bloedsuikerspiegel.

Bovendien kan het het risico op dementie helpen beperken én kan het helpen bij een slechte adem.

En de warme, gezellige geur van kaneel, brengt je in een heerlijk ontspannen en gelukkige mood. Dat kan tellen!

 

Je kan al deze kruiden terugvinden in de kruidenthees van Les 2 Marmottes die je nu ook bij Stylies kan verkrijgen!

Zo kan je kiezen voor de kruidenthee die voor jou het beste past en genieten van dat broodnodige momentje voor jezelf én tegelijk jouw lichaam datgene bezorgen dat het nodig heeft.

 

Kies jouw kruidenthee van Les 2 Marmottes in onze webshop. Weet je niet goed welke thee te kiezen en heb je hulp nodig? Bel me op 0477/628.598 en ik wijs je met veel plezier de weg door kruidenthee-land!

 

Geniet van je thee!

Lies