Koning Winter is aan zet in het land. Toegegeven, de winter heeft zeker z’n charmes: ijsbloemen op het raam, een winters laagje sneeuw die de wereld meteen een magisch kantje geeft, wolkjes kunnen blazen in de lucht, een heerlijke kop kruidenthee na een winterse wandeling, het wordt niet veel beter dan dat.

Maar die schilferige en jeukende droge huid, die mag wel achterwege blijven, toch?!

Je huid heeft het zwaar te verduren deze periode en ze verdient wat extra tender love and care dit seizoen.

Daarom geven we je graag wat tips voor een zachte huidverzorging die jouw winterhuidje extra in de watten legt!

Het zit vanbinnen!

Gun je huid en lichaam een boost door je lichaam van binnen uit te versterken. Een optimaal gezond lichaam, zorgt ook voor een stralend gezonde huid. En zeker in de winter, kan ons lichaam wel een duwtje in de rug gebruiken.

Met de juiste voedingssupplementen doe je net dat, je lichaam datgene geven dat het nodig heeft om te kunnen knallen!

Stylies staat steeds voor je klaar voor een aanpak helemaal op jouw maat, dus maak zeker een afspraak en dan kijken we samen welke supplementen perfect inspelen op jouw noden.

Maar deze toppers zijn sowieso een goed idee, het hele jaar door, maar zeker in de winter: 

Delightful D-fence

vitamine D van hoogwaardige kwaliteit. We halen vitamine D uit zonlicht maar omdat we in België in de winter maar heel weinig zonlicht krijgen per dag, kampen heel wat mensen met een tekort aan vitamine D. En deze vitamine staat mee in voor een sterke immuniteit en bevordert een goede celdeling, zorgt voor stevige botten en nog zoveel meer! 

Ultra Omega 3: 

een straf bondgenootje om je immuunsysteem te versterken en ontstekingen in je lichaam aan te pakken (zoals bijvoorbeeld acné, …). Hij is jouw partner in crime voor zichtbare huidverbetering! Dit supplement helpt jou om aan voldoende omega 3 te komen per dag omdat het moeilijk is om voldoende van deze gezonde vetten uit onze voeding te halen. 

Super C Boost:

Vitamine C is welbekend als booster van je immuniteit! Maar vitamine C versterkt niet enkel je immuunsysteem, het stimuleert ook de aanmaak van collageen en helpt zo je huid in optimale conditie te raken en blijven! 

Daily Boost en Mighty Nine: dit topduo vormt de basis van alle supplementen. Ze zijn als het ware de ‘potgrond’ waarin je jouw optimale gezondheid gaat laten groeien en gedijen!

Ze bevatten een heleboel B-vitaminen en belangrijke mineralen zoals zink en magnesium. Deze zijn onontbeerlijk voor je lichaam en het is niet altijd even makkelijk om voldoende uit onze voeding te halen. 

Water, de rest komt later

Je lichaam heeft zeker 1,5 liter water per dag nodig om gezond te zijn. Ook in de winter! En dat is niet altijd even makkelijk dit seizoen. Geniet eens van een ongezoete kruidenthee van Les 2 Marmottes, zo werk je aan je vochtinname én geniet je van tal van gezondheidsvoordelen met een heerlijke smaak.

Broccoli saves the day!

Regelmatig broccoli op het menu zetten, is altijd een goed idee! Deze groene superheld zit boordenvol goeds voor je. Ook je huid zal je dankbaar zijn als je haar broccoli geeft!

Met het Charming Broccoli Seed Mask en de Fascinating Broccoli Seed Oil

ga je je huid verzachten, kalmeren en intens voeden. Geef deze twee toppers dus zeker een plekje in de badkamer deze winter. Trakteer je droge huid regelmatig op een maskertje of doe wat druppels van de olie doorheen je dagelijkse verzorging!

Zacht douchen

Ook al is er niets zo verleidelijk als lang onder een heel warme douche te gaan staan in de winter om de koude van je af te krijgen, probeer toch niet te warm en niet te lang te douchen. Water droogt je huid namelijk uit.

Ga zeker voor een zachte douchebeleving met de RainPharma Skinwashes die lief zijn voor je huid en haar niet uitdrogen. Kies voor verwarmende geuren zoals gember of kaneel om jezelf opnieuw te verwarmen.

Gun je huid een heerlijke hydratatie met de RainPharma After Oil. Even over je huid verdelen, zacht naspoelen, droogdeppen en je bent helemaal klaar om in je homewear van je favoriete kruidenthee te genieten bij een goed boek of een goede serie!

SOS extreem droge velletjes

Voor de lastige droge plekken en de zeer droge velletjes is er de Intensive Recovery Wax. Deze zachte wax geeft jouw handen en voeten hun heerlijke zachtheid terug en laat pijnlijke kloven en ruwe droge plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon (om in het winterse thema te blijven 😉).

Geef dat potje intense hydratatie dus zeker een plekje op je nachtkastje en laat de intensieve hydratatie doorheen de nacht z’n werk doen, zodat jij ‘s morgens verlost ben van die vervelende droogheid!

Je ziet het, je hoeft echt niet te blijven zitten met een droge, geïrriteerde en/of jeukende huid deze winter. Wees lief voor jezelf en je huid! Zo heb jij tijd en energie over om volop te genieten van die heerlijk verwarmende winterse wandelingen! 

Heb je vragen? Wil je een plan van aanpak op maat?

Bel me gewoon op 0477 628 598! Ik sta voor jou klaar en samen maken we er een heerlijke winter van!

Winterse groetjes

Lies