Misschien was een van jouw goede voornemens ‘meer water en minder zoete drankjes drinken’? Wat als we dit voornemen nu eens heerlijk opleuken met 3 makkelijke recepten voor een heerlijk gezond drankje dat jou wat variatie geeft op gewoon water!?
Februari is traditioneel de maand van minder alcohol en meer water. Maar soms wil je wel eens iets anders dan een eenvoudig glas water en wil je kunnen variëren zonder je gezonde voornemens in de war te sturen.
We geven je graag 3 recepten die makkelijk en gezond zijn en waarmee jij het glas kan heffen op een fantastische, energieke lente in het verschiet!

 

Eau de Venkel-Tijm-Komkommer

Wat heb je nodig voor een glazen karaf van ongeveer 500 ml?

Breng water aan de kook en maak de venkel kruidenthee. Laat volledig afkoelen.
Spoel de komkommer en tijm goed af. Snij de komkommer in fijne plakjes en leg deze onderaan je karaf. Voeg de ijsblokjes toe en voeg de takjes tijm toe langs de rand van je karaf. Vul je karaf met het mineraalwater en voeg de afgekoelde kruidenthee toe. Laat alles mooi in het water infuseren.
Zet je karaf in de koelkast en de dag erna kan je heerlijk genieten!
Serveer in een mooi glas voor een extra leuk effect.

 

Gezonde Mocktail van Komkommer-Munt-Limoen

Dit is een gezonde mocktail omdat hier geen siroop of suikers aan werden toegevoegd, maar genieten zal je des te meer!
Wat heb je nodig?

  • Een halve komkommer
  • Een builtje van de muntthee van Les 2 Marmottes
  • Een verse, biologische limoen
  • Enkele stukjes steranijs (mooi meegenomen, steranijs helpt je spijsvertering!)
  • Ijsblokjes
  • Ongeveer een halve liter mineraalwater

Breng water aan de kook en maak de kruidenthee van munt. Laat volledig afkoelen.
Spoel de komkommer en limoen goed af en snijd ze in fijne plakjes (Hou het laatste stukje bij voor later). Neem bij voorkeur een biologische limoen, zodat je zeker bent dat de schil onbehandeld is. Leg ze onderaan je karaf, voeg de ijsblokjes en het water toe.
Leg de stukjes steranijs in het water en voeg tot slot de afgekoelde kruidenthee toe.
Laat alles een nachtje trekken in de koelkast en verwen jezelf de volgende dag met jouw gezonde mocktail.
Serveer in een mooi glas en wrijf even over de rand van je glas met de schil van de limoen voor een extra fris effect. Vergeet ook de voet van je glas niet, zo dompel je jezelf onder in een heerlijk limoen-aroma en kan je humeur alvast niet stuk!

 

Healthy Ice Tea van gember

Een heerlijk fris drankje dat ook nog eens je dorst lest én tal van gezondheidsvoordelen voor je heeft? Dan is een Healthy Ice Tea van Gember zeker iets voor jou!
Wist je dat gember erom bekend staat om een heilzaam effect te hebben op je spijsvertering en kan helpen tegen misselijkheid?

Wat heb je nodig?

Spoel de muntblaadjes en de limoen. Snij de limoen doormidden. Schil de gember en snij in kleine stukjes zodat het aroma goed vrijkomt.
Breng het water aan de kook en laat de groene thee, de muntblaadjes en de verse gember goed infuseren tot de thee volledig is afgekoeld. Haal alle ingrediënten uit het water en giet over in een karaf met ijsblokjes en het sap van de halve limoen. Laat alles een nachtje trekken en geniet de dag erna van jouw home made ice tea!
Je kan de rest van de limoen gebruiken om je glas te versieren met een schijfje limoen. Dat geeft een extra fris en feestelijk effect!

Genieten maar!

Heb je vragen of gezonde voeding of onze kruidenthees? Bel me op 0477 628 598 of mail me op lies@stylies.be, ik help je met ontzettend veel plezier op weg naar de beste versie van jezelf!

Op jouw gezondheid!
Lies

lies_drinkt_thee