Wat is er heerlijker dan na een zware werkdag te genieten van een warm bad met wat lavendel voor een totale ontspanning? Of thuiskomen in een huis gevuld met de geur van warme kaneel, voor een instant gezellig en geborgen gevoel?

Dat geuren een invloed hebben op ons humeur en welbevinden is een feit. Daarom zet Stylies graag even op een rijtje wat de verschillende essentiële oliën van RainPharma voor je kunnen doen. Misschien heb je wel een Aroma Diffuser gescoord op de Winter Shopping Day? Dan kan je na deze blog meteen aan de slag om als een echte ‘aromatherapie-barista’ te experimenteren en die geur te creëren die jij op dit moment nodig hebt.

 

Pepermunt (Peppermint)

Voel je doorheen de dag een dipje opkomen of begin je beetje weg te dommelen achter je computerscherm? Pepermunt kan jou een heerlijke boost geven. Het werkt bovendien verfrissend en verkoelend en kan helpen bij hoofdpijn. Ook kan pepermunt jou ervan weerhouden om te over-eten!

 

Wierook (Frankincense)

Wierook kan een rustgevend effect hebben bij rusteloosheid. Het kan bovendien je stemming verbeteren en een kalmerend en versterkend effect hebben op je zenuwstelsel. Wierook kan je zelfvertrouwen ook een zetje geven bij emotionele uitdagingen.

 

Patchouli 

Gaan je gedachten als een razende trein tekeer in je hoofd? Patchouli brengt rust in je hoofd en gaat overdenken tegen. Ook als je je boos of angstig voelt, kan patchouli soelaas bieden. Het is ook een sfeermaker in de slaapkamer en kan je libido een boostje geven 😉

 

Salie (Sage) 

Salie kan jou, net als lavendel, een rustig en ontspannen gevoel geven ‘s avonds. Het kan jou helpen om de dingen opnieuw van de zonnige kant te zien als je je down voelt.

 

Mandarijn (Mandarin) 

De vrolijke geur bij uitstek! Mandarijn maakt je blij, wakkert je creativiteit aan en haalt je innerlijke kind naar boven. Omdat het overprikkeling kan kalmeren en tot rust kan brengen, is mandarijn dé HSP (HyperSensitievePersoon) geur.

 

Ylang Ylang 

Sta je voor een beslissing en weet je niet of je je hart of je verstand moet volgen? Laat Ylang Ylang jou helpen om naar je hart te kunnen luisteren. Ylang Ylang helpt om stress te laten wegvloeien. Het is trouwens een echte moodbooster.

 

Roos (Rose) 

Roos is zeker een tot de verbeelding sprekende geur. Roos kan helpen bij gevoelens van verdriet of melancholie. Het kan je ondersteunen bij het verwerken van verlies en als je je afgewezen voelt. Roos kan bovendien spanningen en stress verminderen.

 

Kaneel (Cinnamon) 

Kaneel kan met zijn warme, gezellige geur ondersteuning bieden bij neerslachtige gevoelens. Het kan je een mentale boost geven en je een oppepper geven bij vermoeidheid. Bovendien kan kaneel helpen om je drang naar zoetigheden af te remmen. Altijd mooi meegenomen!

 

Gember (Ginger)

Gember kan je zelfvertrouwen die boost geven die je nodig hebt. Het kan jou dat duwtje in de rug geven om stappen te ondernemen en jou de moed en kracht geven om je dromen na te jagen. Gember geeft troost en verwarmt je. Het kan bovendien je zintuigen aanscherpen en je geheugen een steuntje geven.

 

Lavendel

Lavendel is waarschijnlijk een van de bekendste rustgevende geuren. Lavendel ontspant en laat je tot rust komen. Het zorgt voor een heerlijke, deugddoende nachtrust door jou te helpen om vlot in slaap te vallen en een hele nacht door te slapen. Lavendel kan bovendien helpen bij een jeukende muggenbeet en laat zich gewillig combineren met vele van de andere geuren!

 

Citroengras (Lemongrass) 

Citroengras is de verzoenende geur bij uitstek, want citroengras kan de negativiteit die er in de ruimte kan hangen weghalen en het humeur verbeteren! Het kan jou een instant rustgevend effect bezorgen wanneer je angst of irritatie voelt en je emotioneel uitgeput voelt.

 

Sinaasappel (Orange) 

Een heerlijk, zoete, frisse geur die ons geruststelt dat er nog zeeën van tijd en energie zijn! Het laat ons toe om onze zorgen over de toekomst los te laten.  Sinaasappel is een makkelijke, zachte geur die opmonterend werkt en ook de ideale geur is voor kinderen.

 

Anijs (Anise)

Anijs dompelt je huis in een warme, kruidige sfeer. Anijs kan je optimistischer stemmen en je energie een boost geven. Het kan jou ook een heerlijk ontspannen gevoel bezorgen!

 

Tijm (Thyme) 

Maakt jouw to-do lijstje jou compleet moedeloos? Tijm geeft jou de kracht en een boost om er weer in te kunnen vliegen! Bovendien maakt het de luchtwegen open en helpt het om een verkoudheid sneller over te laten gaan. Het kan ook verlichting brengen bij insectenbeten.

 

Eucalyptus 

Eucalyptus staat al langer bekend als de geur die jou kan helpen bij een verkoudheid, moeite met ademhalen en een verstopte neus. Maar het is ook een geur die mentale uitputting aanpakt! Doordat eucalyptus de circulatie van de hersenen stimuleert, heeft het bovendien een verkoelend effect.

 

Ceder (Cedarwood) 

Ceder is de geur bij uitstek tegen gevoelens van eenzaamheid! Het geeft je terug zin en kracht om connectie te maken met anderen en heeft bovendien een heerlijk kalmerende werking op je zenuwstelsel. Ceder is een verbindende geur.

 

Den (Pine) 

Voel je je moe en futloos? Lijkt alles negatief en begin je over vanalles en nog wat te twijfelen? Geef den dan een kans! Het geeft jou een sterke anti-stress-boost en heeft een diepe revitaliserende werking. Bovendien kan den verzachtend werken bij een pijnlijke keel of een beginnende verkoudheid.

 

Geranium

Alles komt goed! Dat is wat geranium jou wil meegeven. Geranium stelt jou gerust en kan jou helpen in geval van overmatige stress. Het is bovendien een prima hulpmiddeltje bij overwerktheid en combineert heerlijk samen met lavendel, ceder, limoen of sinaasappel.

 

Limoen (Lime)

Limoen is een echte oppepper! Het geeft jou de kracht om door te gaan en troost bij verdriet of ontmoediging. Limoen kan bovendien de lucht in huis zuiveren en jou energie geven om een drukke dag aan te kunnen. Het kan jou zacht wakker maken om rustig aan de dag te kunnen beginnen.

 

Zwarte peper (Black Pepper)

Zwarte Peper is van oudsher een populair en alomverspreid specerij en toch heeft het iets mysterieus over zich. Zwarte peper is de nieuwste telg in de RainPharma-familie en combineert pikante en kruidige toetsen met een bloemige, frisse ondertoon.

Zwarte Peper kan je verwarmen, zowel fysiek als mentaal. Handig om in huis te hebben met de koude dagen die eraan komen, toch!?

 

Basilicum (Basil) 

Basilicum is niet alleen heerlijk in gezonde gerechtjes, het kan jou helpen om met een open geest te kijken naar de uitdagingen om je heen en geeft je de kracht om ze aan te pakken in plaats van ze uit de weg te gaan. Het scherpt je zintuigen aan. Bovendien kan basilicum verlichting brengen bij een verkoudheid, hoofdpijn en migraine.

 

Citroen 

De frisse en vrolijke geur van citroen, kan je hoofd helder helpen maken, je geest verkwikken en je alerter maken. Citroen heeft een zuiverend effect en kan dus ook verlichting brengen bij verkoudheden. Het kan jou een heerlijke boost geven als je een dipje voelt of jou een spetterende start van de dag bezorgen.

 

Rozemarijn (Rosemary) 

Heb je een tiener in huis met examens in het verschiet of wil je zelf iets nieuws aanleren? Rozemarijn kan jou helpen als je veel kennis te verwerken hebt. Het geeft je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de toekomst een boost en kan bovendien helpen bij pijnlijke gewrichten en spieren.

 

Aan jou de keuze!

Dit is een beknopt overzicht van wat de verschillende essentiële oliën kunnen doen voor jouw humeur en de sfeer in huis. De mogelijkheden van aromatherapie zijn immens en je kan eindeloos combineren met de verschillende geuren, naargelang je gemoed, je behoeftes en de sfeer die je wil creëren! Heb je wat keuze-stress of weet je het eventjes niet meer?

De geuren kunnen afzonderlijk voor in een verdamper of in roomspray gekocht worden.

Contacteer me zeker op 0477 628 598 als je vragen hebt over aromatherapie en/of de natuurlijke producten van RainPharma. Ik adviseer je met veel plezier, zodat jij datgene vindt dat je nodig hebt!

 

Frisse groetjes,

Lies